top of page

Find gratis autocamperpladser i hele Danmark via ny guidebog

Opdateret: 19. mar. 2019

Autocamperturisme i vækst - ny guidebog viser vej til unikke og gratis holdepladser i hele Danmark. Konceptet er kendt fra bl.a. Tyskland og Frankrig, og har nu også gjort sit indtog i Danmark. Guidebogen viser vej til de bedste gårdbutikker, vingårde, museer og kroer i Danmark.


Lille Danmark sættes på verdenskortet over lokal kulturturisme med nyt rejsekoncept, hvor private i hele landet åbner deres hjem op for autocamperturister.


Du holder ved en skillevej. Forude strækker de danske landeveje sig så langt øjet rækker. Det er følelsen af frihed, men hvor skal du overnatte? Skal du køre til højre eller til venstre? Mod Skagen, Vadehavet, Mols Bjerge eller måske Bornholm?


Fra den 18. februar findes svaret på de spørgsmål i den nye guidebog Pintrip. Et rejsekoncept der leder autocamperturister fra hele Europa rundt i de danske landskaber og direkte hjem til private værter.


”Vi synes, at alle skal have mulighed for at opleve det autentiske Danmark. De skal ud ad de små veje og finde de gemte skatte undervejs. Det er derfor, vi har skabt Pintrip,” siger Henriette Rask, ejer af Pintrip.


Tusind har forudbestilt guidebog for autocamperturister


Og noget tyder på, at deres form for rejsekoncept er efterspurgt. For ifølge Henriette Rask, har man allerede inden lanceringen solgt tusind eksemplarer af guidebogen.


Årsagen til det skal muligvis findes i, at autocamping er den turistform, der vokser mest i disse år. Ifølge tal fra European Caravan Federation findes der lige nu 2 millioner registrerede autocampere i Europa.


Men det har ikke været en nem opgave at lave guidebogen. Selv måtte Henriette Rask tage orlov fra arbejdet som lægesekretær. For Henriette og hendes mand Peter har selvfølgelig ikke kunne sidde stille på hjemmeadressen i Nautrup under tilblivelsen af guidebogen.


”Jeg tror, vi har arbejdet på det her fra klokken syv til elleve om aftenen, så det stod hurtigt klart, at jeg blev nødt til at bruge alt min tid på det her,” siger Henriette Rask.


Fra nord til syd og øst til vest har hun nu med sin mand Peter Rask kortlagt 184 små, uopdagede lokaluniverser i smukke egne, man ellers ikke vidste eksisterede.


Private byder fremmede indenfor


De færreste kender i hvert fald til Lille Malunds Have ved Klovborg, som Bethina Schwarze Gregersen driver. Hun og familien åbner nu deres private ejendom op for overnattende turister.


Bethina fortæller, at en af grundene til, at de har valgt at være Pintrip-værter er, at de gerne vil imødekomme behovet for smukke, fredfyldte og naturskønne holdepladser til autocamperturister.


"Vi har indtrykket af, at autocampere har lidt bedre tid og gerne vil nyde freden og roen her i haven nogle timer, og så er der jo altid mulighed for en god snak", siger Bethina Schwarze Gregersen.


Ud over besøgshaver guider bogen også til kroer, put & take, vingårde, små mejerier, bryggerier, museer og alle andre steder, hvor lokale værter gerne deler deres private sted med andre.


Hent inspiration i Pintrip's video https://youtu.be/nRIH1zY_vvk


Kontakt:

Telefon: +45 22 37 95 88

Mail: pintrip@pintrip.eu

Bogen kan bestilles på www.pintrip.eu


FAKTA

• Bogen sælges til 30 euro, og der er allerede solgt 1000 eksemplarer.

• Pintrip lanceres for første gang nogensinde den 18. februar, og markeres med en lille reception.

• Pintrip er udviklet og ejet af ægteparret Henriette Rask, der er 43 år gammel og lægesekretær og Peter Rask, der er 48 år gammel og pædagog.


BAGGRUND

• Autocamperturisme er kæmpestort uden for Danmark. I Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Schweiz og Sverige finder der tilsvarende guidebøger (kilde: www.fefi.eu).

• Danmark er blevet et populært rejsemål for en del af de knap 2 millioner europæiske autocampister. (kilde: European Caravan Federation)

• Der er cirka 520.000 indregistrerede autocampere i Tyskland. Antallet har været stigende gennem de seneste år, så potentialet er stort for et innovativt tiltag som Pintrip (kilde: Markedschef Mads Schreiner, VisitDenmark).

• 52% af autocamperturisterne benytter udelukkende autocamperpladser (kilde: Promobil 2017).

• Gennemsnitsalderen for autocamperturister er 57,7 år (kilde: Videncenter for Kystturisme) og hver rejsende bruger omkring 50 euro om dagen (CIVD).


HVORDAN FUNGERER KONCEPTET

• Pintrip-guiden består foruden selve guidebogen også af en årsvignette, et specielt medlemsklistermærke, der skal sidde i forruden på autocamperen som bevis for, at man er gyldigt medlem et år.

• Guiden præsenterer 184 værter, der hver især tilbyder 1-3 individuelle holdepladser. Pladserne er gratis at benytte, og man må holde i 24 timer fra ankomsttidspunktet.

• Pintrip står for alt det praktiske i forhold til at opsøge og gøre værter klar til at modtage Pintrip-gæster.

Henriette og Peter Rask på værtsbesøg. Foto: Frederik Maj.

4.402 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Den Alpine Have

bottom of page