Den Alpine Have

Sten, stenbede og alpine planter sætter et flot præg på enhver have. I stenbedet kan du skabe det rigtige miljø, som alpine planter ofte ønsker.


Her er vi netop ved vores forenings interesseområde, nemlig alpine planter og planter, der egner sig til stenbedet.

En helt ny planteverden tilbyder sig med et væld af planter fra hele verden.


Vi er mange, der samles om dette interesseområde for at kunne inspirere hinanden og for herigennem at udvide vores viden og vores muligheder for at kunne erhverve spændende planter.


I løbet af året arrangeres en række tiltag, bl.a for at udbrede kendskabet til alpine planter. Således arrangerer lokalgruppen "Trekantområdet", hvert år, i slutningen af april og i samarbejde med Lille Malunds have et forårsmarked (plantemarked), se mere under "events".


Vores forening hedder Den Alpine Have, Danmark, og vi er ca. 400 medlemmer fordelt i hele Danmark. Lokale grupper sørger for den nære kontakt mellem medlemmerne.


Du har mulighed for dobbelt medlemskab. Som medlem af den danske forening kan du også blive medlem af vores internationale hovedforening, The Alpine Garden Society, med hovedkontor i England.


Medlemsfordele i Den Alpine Have, Danmark

Som medlem af vores forening får du en lang række fordele:


- Mød op til vores arrangementer. Her lærer du andre ”alpinister” at kende samtidig med, at du erhverver viden om planter og vækstbetingelser. Det sker gennem foredrag om emner af interesse, udveksling af planter, bøger m.v.


- Du får 4 gange om året medlemsbladet Den Alpine Have med artikler og arrangementstilbud.


- Du tilbydes hvert år rejser til plantemarkeder, planteekskursioner til botaniske haver, alpine planter i bjergene m.v.


- Medlemmer indsamler frø i egen have. Dette frø tilbydes i en frøliste, som du kan bestille fra. Der arrangeres fællesindkøb af planter fra udlandet.


- Du vil være velkommen til at besøge vores åbne haver. Her kan nye ideer erhverves og sættes i værk i egen have.


- Vores bibliotek er åbent for frit udlån.


Medlemsfordele i The Alpine Garden Society


- Du får 4 gange om året magasinet The Alpine Gardener - et fyldigt magasin med planteartikler i høj standard.


- Mange af hovedforeningens ca. 12.000 medlemmer fra hele verden indsamler frø i egen have eller i naturen. Dette resulterer i, at foreningen årligt udsender en frøliste med mere end 6000 slags plantefrø. Herfra kan man uden omkostning bestille godt 20 portioner frø fra ofte ualmindelige planter. Endnu mere frø kan bestilles mod beskeden betaling.


- Hovedforeningen sælger plantebøger fra eget forlag.


Er du interesseret i at vide mere – besøg da vores hjemmeside www.denalpinehave.dk.


Her kan du bl.a. læse sidste nyt, adresserne på vores lokalgrupper, og hvad det koster at være medlem, samt kassererens telefonnummer og mailadresse.
1.504 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle